Yıllık Faaliyet Raporlarımız

2014 Faaliyet Raporumuz

  • Çocuk Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi 14 Kasım 2014 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Nebahat Kum Amfisi Sıhhıye/Ankara’da “Çocuklarda Stoma Bakımında Kanıta Dayalı Uygulamalar Sempozyumu” düzenledi.
  • Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından 22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Kaya Palazzo-Belek/Antalya’da düzenlenen 58. Türkiye Milli Pediatri Kongresi, 35.UMEPS Kongresi ve 14. UNIPSTR Central Asia Kongresi kapsamında 13. Milli Çocuk Hemşireliği Kongresi gerçekleştirildi.
  • Çocuk Hemşireliği Derneği Ankara Şubesi, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD işbirliği ile 3 Haziran 2014 tarihinde H.Ü. Kültür Merkezi Sıhhıye/Ankara’da Çocuklarda Enteral ve Parenteral Beslenmede Kanıta Dayalı Uygulamalar Sempozyumu düzenledi.
  • Sağlıkla Hemşirelik Dergisinin Mayıs 2014 sayısının Derneklerimizi Tanıyalım sayfasında dernek başkanı Prof. Dr. Suzan Yıldız ile yaptıkları “Çocuk Hemşireleri Derneği” ile ilgili rapörtaj yayınlandı.
  • Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri firması ile birlikte 26 Mayıs 2014 tarihinde Divan Otel/ Gaziantep’te  “Yenidoğan’da Kanıt Temelli Cilt Bakımı Gaziantep Sempozyumu” gerçekleştirildi. Katılım ücreti alınmayan sempozyuma 150 meslektaşımız katıldı.
  • 15.5.2014 tarihinde ÇHD İzmir Şubesi Prof. Dr. Zeynep Conk başkanlığında kuruldu
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 1-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında Trabzon’da yapılan 13. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’ nde sözel ve poster bildirilerde 1.,2.,3. olanlara “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Öğrenim Rehberi” ve “Bulaşıcı Hastalıklar Hemşireliği” kitapları ödül olarak verilerek desteklendi.
  • Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri firması ile birlikte 16 Nisan 2014 tarihinde WowAirport Hotel/İstanbul’da “Yenidoğan’da Kanıt Temelli Cilt Bakımı 3.İstanbul Sempozyumu” gerçekleştirildi. Katılım ücreti alınmayan Sempozyuma 200’ün üstünde meslektaşımız katıldı.
  • İ.Ü.İ.T.F. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, İ.Ü. Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve TMPD İstanbul Şubesi ile birlikte 8-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Point Barbaros Hotel/İstanbul’da 36. Pediatri Günleri ve 15. Pediatri Hemşireliği Günleri gerçekleştirildi.
  • Harran Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD, İl Sağlık Müdürlüğü, Ortadoğu Sağlık Merkezi (OSM) Hastanesi ile birlikte 14 Şubat 2014 tarihinde OSM Hastanesi Konferans Salonu/Şanlıurfa’da “YYBÜ’de Bireyselleştirilmiş Gelişimsel Bakım Kursu” gerçekleştirildi.
  • 3 Ocak 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile “Tüzük değişikliği” yapıldı ve derneğin adının “Çocuk Hemşireleri Derneği” olmasına karar verildi.